Кој и зошто го “исфрли” Никола Карев од химната на Македонија која комунистите 5О години ја прикажуваа како неофицијална?

Читам како по само три блог – текстови сум “бугарофил” што е сосема во ред ако никој не прочитал дека моето семејство низ историјата има дадено животи на над 3О Илинденци – Првоборци и партизани на НОБ а потоа и офицери кои ја формирале ЈНА и создале границата на поранешна СФРЈ. Но тоа не ме