Првиот претседател на ДПМНЕ за првиот претседател на ВМРО: Татарчев 1О години беше прв претседател на ВМРО па го цензурираа и левите и десните фракции a комунистите го “избришаа”

Македонската политичка сцена како никогаш во 33 години независна и самостојна Северна Македонија е поделена кон прашањето за внес на македонските Бугари во Уставот на земјата што пак е единственото барање на нашиот источен сосед кој стави и вето на обидот за почеток на пристапните преговори со Европската Унија. Согласно словото на законот легитимно е