Во моментот кога ќе помине рокот за уставни промени преговарачкиот процес со ЕУ ќе запре и за тоа најмалку ќе е виновна Бугарија

Еминентни професори па и устовотворци од кои добар дел се уште се живи во Македонија никако да ја појаснат разликата во концептот поточно формата на Бугарскиот и Уставот на Република Северна Македонија и зошто тој мора често да се менува со акцент на ЕУ интегративните процеси. Се говори само со партиски јазик и за политички

Старите навики на Балканот или како Србија ќе направи се Македонија да не влезе во ЕУ пред неа

Нормално самиот наслов и она што тој означува за солиден политиколог и познавач на состојбите што по вокација се евентуално и аналитичари би бил сосема доволен и јасен но задоени со стигмата “браќа Срби и мајка Русија” на патот кон Евро интеграциите на Северна Македонија ние сериозно развивме огромна омраза и гнев кон Бугарија иако

На кого помагаат или користат лошите односи на Македонија со Бугарија на патот кон Европската Унија?

По логиката на апсурдот кој ни е наметнат, а е еквивалент на догмата: “секогаш по линија на помал отпор”, апсолутно немав двоумење првиот блог да го посветам за состојбите помеѓу Македонија и Бугарија, како и кој тоа има интерес но и корист од сериозно навредливите тонови од двете страни на границата, кои во огромен дел,